Εκτύπωση

Δίνουμε έμφαση και τη δέουσα προσοχή στις μαθητικές Θ. Λειτουργίες, καταρτίζοντας, σε συνεργασία με τους θεολόγους καθηγητές αλλά και τους εκάστοτε διευθυντές των σχολείων, πρόγραμμα τμηματικών εκκλησιασμών των μαθητών από τα σχολεία της ενορίας μας.
Γίνεται σύντομο κήρυγμα και στο τέλος διανομή γλυκισμάτων στα παιδιά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακολουθεί διάλογος των παιδιών με τον Ιερέα, στο μέγαρο (Αίθουσα εκδηλώσεων), με τις ερωτήσεις των παιδιών να είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Κατά την εορτή των τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) τελούμε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Αμβροσίου, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και γονέων των σχολείων της περιοχής μας. Τελείται Αρτοκλασία, με τη φροντίδα των διευθύνσεων των σχολείων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Το νόημα της ημέρας αναλύει στα παιδιά ένας εκ των Ιερέων ή των Εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του κηρύγματος. Μετά το πέρας της Θ. λειτουργίας, ο σύλλογος γονέων και η ενορία προσφέρει στα παιδιά γλυκίσματα και αναψυκτικά και πραγματοποιείται εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών της περιοχής μας.